Varför ska du använda Smartnoise?

Om du eller någon i din närhet lider av uppmärksamhetsproblem, exempelvis som en följd av ADHD, är Smartnoise ett hjälpmedel för dig. Smartnoise har du lätt med dig i din smartphone i form av en App. Dina resultat sparas sedan automatiskt på ditt Smartnoise-konto, så att du i lugn och ro (själv, eller om du vill tillsammans med t.ex. dina föräldrar) kan titta igenom dina resultat i efterhand. Smartnoise fungerar alltså även som en automatisk studiedagbok, där du kan se din utveckling.

Hur fungerar Smartnoise?

Vår forskargrupp har visat att bakgrundsbrus förbättrar minnet hos personer som har svårt att bibehålla sin uppmärksamhet. Detta bakgrundsbrus förbättrar informationsöverföringen i hjärnan genom att öka hjärncellernas aktivitet och på så sätt kan hjärncellerna kommunicera bättre med varandra. Detta sker genom ett fenomen som kallas stokastisk resonans och är speciellt viktigt för personer med låg uppmärksamhet som har för lite av signalämnet dopamin i hjärnan.

Blir du bättre av brus?

Mina brus

Nu är du klar att börja använda Smartnoise. Före varje arbetspass så skall du fylla i vad du skall göra samt hur svår du uppskattar att uppgiften är.

Mina framsteg

Varje gång du använder Smartnoise så sparar Smartnoise automatiskt all information. Du kan enkelt följa din utveckling och se dina resultat.

Tester

Ordlek

Du kommer att få se ett antal ord. Kom ihåg så många du kan

Pricka prickar

Kom ihåg var och i vilken ordning prickarna visar sig

Speedy

Tryck på figurer med rätt färg så snabbt du kan